Wat is er te doen?

Home

Home

Nederlands Home

Nederlands HomePlenty for everyone......for children see lower down the page

Pool Als U er genoeg van hebt om te relaxen in de vredige omgeving van Maison Arc-en-ciel en U wilt ietsje meer dan dan alleen maar zwemmen en luieren bij het zwembad en naar het mooie landschap kijken, dan.....

Huurt U een fiets van ons en gaat U de rustige paden die door de wijnranken en bossen van deze streek lopen, verkennen. U hoeft heus niet op "Tour de France" niveau te zijn hoor! Het fietsen hier is tamelijk gemakkelijk!

Of U kunt gewoon wandelen op de laantjes door de bossen....

Als U geen eigen auto hebt, kunnen wij U helpen er een te huren voor een bezoekje aan de vele mooie Bastide steden in de buurt. Ook de prachtige Middeleeuwse steden St. Emilion en St Foy la Grande zijn minder dan een half uur hier vandaan. Allebei hebben goede restaurants en bars.

Er zijn teveel wijn chateaux en wijngaarden in de buurt om ze allemaal op te noemen, maar de meeste zijn open voor het publiek voor wijn proeverij en aankoop. Vraag ons om informatie. Chateau Michel de Montaigne is op loop afstand van ons en is een gepreserveerd XIV huis waar de beroemde philosoof Michel de Montaigne zijn vele werken schreef. U kunt er ook de wijn die daar gebottled kopen, maar dat is geenszins verplicht.

De Dordogne rivier is maar 20 minutes van ons vandaan en biedt vele mogelijkheden, o.a. kanoen, rafting, boot tochtjes en zwemmen in de rivier.

Boat trips on the Dordogne
De dichtsbijzijnde gold is 10 minuten van St Foy la Grande, en er zijn verschillende in de buurt van Bergerac.

Ietsje verder is Arcachon en de beroemde Dune de Pilat de moeite voor een dag trip naar dit exlusieve oord waard. Op de weg er naar toe vindt U Le Teich, een prachtig vogel gebied net ietsje ten zuiden van Bordeaux.
St Emillion

WHAT CAN THE KIDS DO!Well............if they are not kept busy swimming in the pools, canoeing on the Dordogne, or cycling then take a look at these options.
Swinging from ropes in the trees A visit to Tepacap just 30 minutes from us should be enough fun and excerise for anyone over the age of 4 years. Take a look at their web-site
Not enough....try...

Plenty of rides for all the family Great waterpark just outside Bordeaux,you can view the rides, layout here, directions and prices here
There is always the re-enactment of the last battle of the 100 years war with the English! A great spectacle for all the family, involving over 500 actors with a huge firework display as the finale, by the same people who supply Disneyland Paris. Castillon web site has full detailsNightime spectacle
If that doesn't satisfy them....we have 9 acres you can bury them in!


(c) Copyright 2008 Maison Arc-en-ciel

Site Meter